Onze UP! Kruideniers

Ons team van partner kruideniers

Bekijk al onze UP! kruideniers hieronder en kies degene die het beste bij jou past

Wijk Cureghem (Anderlecht)

Le coin oriental

Rue des Vétérinaires 14, 1070 Anderlecht

Abdel, rustig en discreet van aard, is de nieuwe uitbater van de kruidenierszaak “Le coin oriental”, gelegen in het hartje van Kuregem.

Deze kruidenierszaak, opgericht door Saïd, is al meer dan 20 jaar actief in de wijk.

Toen Abdel de zaak overnam, vroegen de buurtbewoners hem om de producten van de boerderij van Montaval te blijven verkopen. Dus de UP! Lokal met fruit en groenten van de boerderij van Montaval, biologische eieren, Waalse honing, vruchtensappen en een paar biologische gedroogde bulkproducten.

Eleveur-Boucherie “Chez Hmida”

Brogniez straat 133, 1070 Anderlecht

Dit is Mouss, manager van de slagerij “L’éleveur boucher – Chez Hmida”, gevestigd in de wijk sinds 1976 en genoemd naar de vader van Mouss.

In eerste instantie gerund door zijn vader, nam Mouss vervolgens de slagerij over met zijn 2 broers, Ismaïl en Abdelah. Mouss biedt zijn klanten halal kwaliteitsvlees rechtstreeks van zijn boerderij in Dilbeek. Naast zijn vlees verkoopt Mouss ook andere producten, waaronder UP! Lokal producten, waaronder biologische bulkproducten en verse biologische groenten en fruit van de boerderij in Montaval.

Wat is er zo speciaal aan Chez Hmida? De 3 broers geven echt om hun klanten en de mensen die in hun buurt wonen. Elk jaar tijdens de Ramadan kookt de familie van Mouss elke avond een gratis maaltijd voor zo’n honderd mensen in nood of mensen die gewoon willen proeven van gerechten van elders, een traditie die hun vader is begonnen en die ze na zijn dood willen voortzetten. Deze maaltijden zijn een gelegenheid om een gezellig moment te delen met mensen uit de buurt, een traditie die hen na aan het hart ligt.

Harcha fruit, groenten en gevogelte

Avenue Clémenceau 114, 1070 Anderlecht

Deze kruidenier, gespecialiseerd in fruit, groenten en vlees, biedt net als de andere UP! partners groenten van de boerderij van Montaval en een assortiment Belgisch fruit.

UP! Lokal

Eet gezond en steun lokale boeren en buurtwinkels

Scroll naar boven