UP! Energise Cameroon

Energise Cameroon

In Kameroen heeft 35% van de bevolking geen elektriciteit. Voor degenen die wel elektriciteit hebben, zijn er wekelijkse stroomonderbrekingen. Zonne-energie is goed voor minder dan 1% van de productie, ondanks de zeer gunstige zonneschijn.

De Kameroenese diaspora in Europa steunt de familie en investeert in bedrijven en de gemeenschap. Het is nu mogelijk om dit rechtstreeks te doen via Urban Product en haar technische partner Solarly.

“Energise Cameroon” biedt op maat gemaakte zonne-oplossingen voor elk gebruik (privé, zakelijk, gemeenschap) en biedt een veilig kader voor deze investeringen (gratis offerte, mogelijkheid tot facturatie in € op een Belgische rekening, installatie binnen 15 dagen na de aanbetaling, garanties en dienst na verkoop).

12V- oplossing vanaf €830 (150 Wp + batterij)

220V- oplossing vanaf €2 340 (600 Wp + batterij)

Fair Energy

Omdat het gewoon “Fair” is betrouwbare groene energie te hebben om sociale en economische impact te creëren.

Elektriciteit is een belangrijke factor voor comfort en welzijn. Het kan ook een hefboom zijn voor het genereren van inkomen. Toch blijft de toegang tot elektriciteit zeer ongelijk over de hele wereld en zonne-energie oplossingen zijn niet noodzakelijk daar waar ze de grootste impact zouden kunnen hebben.

Daarom roept Urban Product met het project “Energise Cameroon” op aan ieder om bij te dragen aan de realisatie van deze projecten opgezet door de diaspora. Urban Product verdedigt het idee van “Fair Energy”, een praktische toepassing van het principe “leave no one behind” bij de overgang naar hernieuwbare energie.

In uitvoering

Reeds voltooid

Fair Energy geven

Laten we samen, diaspora en andere Europeanen, een bron van groene energie creëren, een katalysator voor sociaal economische impact in Kameroen en een beter samenleven hier.

Jouw donatie draagt bij aan projecten voor de lokale gemeenschap die geïnitieerd worden door de Europese Kameroense diaspora. Fair Energy draagt maximaal 50% bij en de projectsponsors financieren de rest.

UP! Energise

De bevindingen

Remittances, of geld dat door de diaspora naar hun familie in het land van herkomst wordt gestuurd, zijn een belangrijk thema. In 2019 werd 400 miljoen euro verstuurd in de vorm van formele overschrijvingen vanuit België. De Wereldbank schat dat dit cijfer minstens verdubbeld kan worden als rekening wordt gehouden met minder formele geldtransfers.

Bijna al dit geld wordt gebruikt voor consumptie in het gezinsleven van hun familieleden. Dit betekent dat de diaspora verplicht is om regelmatig geld te blijven sturen, zonder structureel resultaat. Dit leidt niet tot duurzame situaties, noch voor de diaspora, noch voor hun familieleden.

UP! Energise

Door dit geldkanaal te gebruiken om concrete investeringen te doen, kunnen de gebruikers een deel van hun dagelijkse kosten verlagen of meer inkomen genereren als ze een bedrijf of landbouwactiviteit runnen. Op deze manier kan meer autonomie worden bereikt en financieel comfort worden gecreëerd voor beide partijen.

FAQ

Wat is de link tussen Urban Product en Solarly?

Urban Product fungeert als brug tussen Afrikaanse bedrijven, in het bijzonder Solarly, en de Europese diaspora. Door als front office te fungeren, vereenvoudigen en verenigen we deze twee entiteiten en vergemakkelijken we investeringen. Het belangrijkste doel is om een directe link en een kort circuit te creëren tussen de diaspora en diensten in Afrika, met een bijzondere nadruk op de betrouwbaarheid en eenvoud van investeringen.

Welke voordelen biedt Urban Product voor een zonne-energieproject?

We bieden een service in drie fasen

We bieden een gratis offerte om je behoeften aan zonne-energie te beoordelen en, indien nodig, een bezoek van ons team op locatie om het project te beoordelen.

Op basis van de offerte bekijken we samen met jou wat de beste manier is om het project te financieren, via crowdfunding of je eigen investering, ons doel is om de beste oplossing voor jouw behoeften te vinden.

We garanderen een snelle installatie, binnen 15 dagen na goedkeuring van het project, met after-sales service, zodat je op lange termijn gerust kunt zijn.

Welke opties zijn beschikbaar in de aanbiedingen van Energise Kameroen?

We bieden verschillende opties, afhankelijk van de aard van het gebruik

Professioneel gebruik: Een optie die speciaal is ontworpen om te voldoen aan de energiebehoeften van bedrijven en die een oplossing biedt die is afgestemd op professionele vereisten.

Huishoudelijk gebruik: Kies tussen een standaardkit van 150 Wp of een premiumkit van 300 Wp, aangepast aan de specifieke energiebehoeften van je huishouden.

Gemeenschapsgebruik: Deze optie is ontworpen voor projecten op gemeenschapsschaal en biedt een efficiënte energieoplossing voor collectieve behoeften, zoals energie-installaties voor scholen, gezondheidscentra, gebedshuizen, enz.

In alle gevallen beginnen we met het analyseren van je behoeften en stellen we de meest geschikte oplossing voor.

Ze steunen ons en werken met ons samen

Scroll naar boven