Fair Energy 24: Zalom

We zijn verheugd te kunnen aankondigen dat het project voor de elektrificatie met zonne-energie van het opvangcentrum Actions-Puits pour tous les Peuples en de school in Zalom deel uitmaakt van onze campagne Fair Energy 2024! Deze twee instellingen, op 15 km van Yaoundé, bieden onderdak aan meer dan 350 kinderen en hebben regelmatig te maken met stroomuitval, waardoor de onderwijsactiviteiten en de watervoorziening worden verstoord. Dankzij dit project kunnen we stabiele energie leveren en zo de leef- en leeromstandigheden van deze kinderen verbeteren. Jouw steun is essentieel om dit project mogelijk te maken!

Sinds 2010 zet de Zwitserse NGO “Actions-Puits pour tous les Peuples”zich in om de leefomstandigheden van plattelandsgemeenschappen in Kameroen te verbeteren. In het kader van deze missie kondigt “Actions-Puits”met plezier een nieuw zonne-energieproject aan voor haar opvangcentrum voor kinderen in nood en haar basisschool en kleuterschool in Zalom. “Actions-Puits” wordt bijgestaan door de Belgische groep AMI (Amici Medici y Enginieri), bestaande uit huisartsen en ingenieurs, die zich richten op gezondheid, infrastructuur en financiële ondersteuning.

Het opvangcentrum en de school van Actions-Puits voor alle Volkeren liggen in het voorstedelijke dorp Zalom, op 15 km van Yaoundé. Samen bieden ze onderdak aan meer dan 350 kinderen die tot nu toe vaak te maken hadden met stroomuitval (3 tot 4 dagen per week, waarbij uitval van 4 tot 8 uur vaak voorkomt), wat de onderwijsactiviteiten en het dagelijks leven van de twee instellingen verstoort, zoals de watervoorziening voor het bereiden van maaltijden en het water voor de douches en toiletten.

Deze zonne-installatie, een duurzame en efficiënte oplossing, zal ervoor zorgen dat het opvangcentrum en de school van zonne-energie worden voorzien. Dit duurzame systeem zal de leeromstandigheden verbeteren, zodat de leerlingen kunnen profiteren van voldoende verlichting om te studeren, permanent toegang geven  tot computers voor informaticalessen en een efficiëntere administratie mogelijk maken.

De waterpomp van de instellingen zal worden aangedreven door zonne-energie, waardoor een ononderbroken toegang tot water wordt gegarandeerd voor de bewoners, leerlingen, medewerkers en de gemeenschap.

Door fossiele energie te vervangen door schone en hernieuwbare energie, draagt dit project bij aan de strijd tegen klimaatverandering.

Dit zonne-energieproject sluit volledig aan bij de missie van Actions-Puits, die gericht is op het verbeteren van de levenskwaliteit van de plattelandsbevolking. Door betrouwbare en duurzame energie te leveren aan de school in Zalom, draagt de vereniging bij aan het bieden van een betere leeromgeving voor de bewoners en leerlingen, het bevorderen van duurzame ontwikkeling door  innovatieve en milieuvriendelijke oplossingen, en het versterken van de banden met de gemeenschap.

Idealiter hebben we  8 630 € nodig om de zonne-elektrificatie van het centrum van Zalom te realiseren, dat een totale investering van 17 260€ vereist. Dankzij de Fondation Synergie renouvelable zal elke donatie worden verdubbeld, waardoor de impact van uw vrijgevigheid wordt gemaximaliseerd. Een basisinstallatie kan geplaatst worden vanaf 5 500 € hiervoor hebben we dus minimaal 2 750 euro steun nodig.

Scroll naar boven