Growfunding campagne – Ferme du Nyong

Growfunding-campagne 7 maart – 15 april ‘24

Draag bij aan de lokale autonomie van de coöperatieve eco-boerderij van Nyong (Kameroen). Fair Energy bundelt de inspanningen van de diaspora en andere Belgen voor groene en stabiele elektriciteit, een hefboom voor socio-economische impact daar en een beter samenleven hier.

De boerderij is 8 jaar geleden opgericht door Elvis Beko, een lid van de Kameroense diaspora uit Brussel, en is een agro-ecologische coöperatie die bijdraagt aan de voedselzekerheid van de lokale gemeenschappen. De NYONG boerderij wil het daar niet bij laten, maar het gebrek aan toegang tot elektriciteit is een obstakel. Daarom wil ze zichzelf uitrusten met een zonne-energie installatie om de productie en verwerking van bepaalde producten (bv. cassavemeel) beter te bewaren. De elektrificatie van de waterpomp zal de nabije dorpsbewoners helpen en een betrouwbare waterbron vormen voor de veeteelt (pluimvee, varkens, enz.).

« De diaspora is ’s werelds grootste filantroop. Remittances bedragen $ 590 miljard per jaar, of (in US) 15% van hun inkomsten. Deze stille donatie-reuzen geven meer aan gezinnen en gemeenschappen dan welke andere internationale hulp dan ook. (Dixit Kevin L. Brown, CEO Mighty Ally op linked’in)

In België zijn de Kameroeners, na de Marokkanen en de DR Congolezen, de 3e Afrikaanse diaspora. “Energise Cameroon” is het eerste gebied waarin Fair Energy actief is en geeft Belgen de mogelijkheid om de projecten te leren kennen en te steunen die, in stilte, zijn opgezet door hun buren, collega’s van Kameroense origine.

Urban Product vzw is opgericht om initiatieven te initiëren en te versterken die gericht zijn op het herverdelen van duurzame oplossingen om hun sociale impact te verbeteren. De technische studie, de installatie en de dienst na verkoop zullen worden uitgevoerd door het Belgisch-Kameroense bedrijf Solarly.

Scroll naar boven