UP! Lokal, winnaar van de Be Circular award 2023

Erkenning voor UP! Lokal

DE NON-PROFIT ORGANISATIE UP! Lokal is erg trots om één van de 26 winnaars te zijn van de 2023

van de projectoproep Be Circular – Be Brussels van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.


Be Circular is meer dan alleen financiële steun. Het betekent ook ondersteuning op maat voor elke winnaar, zodat zij kunnen profiteren van persoonlijk advies om het beste uit hun project te halen.

Dankzij deze steun zal UP! Lokal verder uitbreiden, niet alleen in de wijk Kuregem in Anderlecht, maar ook in andere wijken van Brussel waar een groot gebrek is aan lekker eten. UP! Lokal zal zijn gamma van producten en diensten uitbreiden, met name door de invoering van een abonnementsformule voor manden met groenten en fruit van de boerderij, die rechtstreeks aan de partner kruideniers worden geleverd.

Met dit initiatief wil Up! Lokal tuinders en kruideniers, belangrijke spelers in de voedselketen, versterken en promoten. Het doel is ook om meer direct contact te creëren tussen consumenten en producenten.

Tijdens de prijsuitreiking op 23 januari 2024 had UP! Lokal het genoegen de Brusselse staatssecretaris voor Economische Transitie en minister-president van de COCOF, Barbara Trachte, te ontmoeten, die de prijs uitreikte. De avond was ook een gelegenheid om haar project voor te stellen en om de andere prijswinnaars van 2023 te ontmoeten en met hen te praten, om zo haar banden met andere spelers in de transitie in Brussel te versterken.

Scroll naar boven